1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Голова райдержадміністрації на Рівненщині агітує за ПЦУ

Голова райдержадміністрації на Рівненщині агітує за ПЦУ

У селі Золочівка Демидівського району, Рівненської області голова районної адміністрації агітує релігійну громаду села змінити юрисдикцію. Для цього глава області 6 лютого таємно скликав збори в сільському клубі, пише СПЖ.

Про приїзд в село Золочівка голови Демидівської районної адміністрації Сергія Радченка настоятель місцевої церкви протоієрей Сергій Михальчук дізнався з телефонної розмови. Парафіянка розповіла, що 6 лютого скликають певну кількість людей в клуб, щоб поговорити про перехід до ПЦУ.

«У присутніх викликала велике здивування поява мене і моїх парафіян в сільському клубі в зазначений день, – коментує отець Сергій. – Спочатку я навіть не хотів йти на ті збори, бо переконаний, що справи церковні повинні вирішуватися в церкві. Однак моя поява не тільки збентежила керівника, а й допомогла моїм парафіянам не попастися в тенета брехні».

На зборах, скликаних районним головою, було зовсім небагато представників територіальної громади села. Радченко, за словами очевидців, свою промову до «обраних» почав з активної пропаганди ідеї переходу в ПЦУ, яка в основному базувалася на звинуваченнях в антиукраїнській діяльності УПЦ та її належності до Москви.

«Я теж взяв слово, адже 17 років служу Богу і людям у цьому селі і маю право розповісти їм про свою позицію, – говорить протоієрей Сергій Михальчук. – Люди, ви мені довіряєте? Тоді давайте почекаємо! Ще жодна Помісна Церква не визнала ПЦУ, не було представників Помісних Церков і на інтронізації нового глави ПЦУ. Нова церква тільки п’ять днів, як юридично зареєстрована в Україні. Давайте мислити і жити правильно».

Після промови настоятеля парафіяни вже майже покинули зал, але голова районної адміністрації став пропонувати отцю Сергію очолити перехід громади в ПЦУ, а потім роздав відомості та ініціював збір підписів в Золочівці.

6 лютого активісти від голови району таки почали збирати підписи, правда, роблять вони це, як і в інших селах, поширюючи неправдиву інформацію.

«До мене сьогодні в розпачі телефонував мій парафіянин, воїн АТО, – розповідає отець Сергій, і каже, що підписався, бо активістка йому сказала, що батюшка, тобто я, теж переходить в ПЦУ».

Зараз у селі ситуація нестабільна, голові районної адміністрації вдалося внести розбрат між людьми. На 11 лютого в сільському клубі знову скликають збори, які знову, як очікують, очолить Сергій Радченко.

Попередній запис
Митрополит Агафангел – ігумену Ксенофонта: Не ставайте розкольником!
Наступний запис
Побитий настоятель із села Гніздичне: Люди просять захисту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее