1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Говорун заявив, що Томос про автокефалию вже написаний

Говорун заявив, що Томос про автокефалию вже написаний

Колишній голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ архімандрит Кирил (Говорун) запевняє, що текст Томосу про автокефалію вже написаний та назвав це «свого рода сенсацією». Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна». Щодо процедури прийняття цього документу іншими Помісними Церквами, то, зі слів архімандрита, процес може затягнутись, але рецепція планується «за давньою ініціативою, прерогативою Константинополя надавати автокефалію».

«Головна проблема вирішена, – запевняє архімандрит Кирил. – Я скажу …свого роду сенсацію: томос вже готовий. Він вже написаний. Я навіть знаю, хто його писав – мій вчитель в Афінському університеті, де я вчився. Це один з найкращих каноністів у православному світі… І тексти, котрі він пише, канонічні, вони абсолютно бездоганні. Тому я думаю, що томос буде чудовим документом канонічності. До нього не можна буде висловити жодних претензій. Томос готовий».

Згоди Православних Церков не вимагається, однак на другому етапі можуть бути «проблеми, що займатиме певний час».

Нагадаємо, 25 травня 2018 року Священний Синод УПЦ ухвалив звернення до духовенства і вірян, у котрому, зокрема, сказано, що УПЦ все ще не отримала від Константинопольського Патріархату жодних офіційних повідомлень щодо початку обговорення питання про автокефалію Церкви в Україні, як і решта Помісних Православних Церков світу.

Попередній запис
У ЗМІ повідомляють про тиск на духовенство УПЦ з боку влади
Наступний запис
Парубій зібрався просити про підримку ЄПЦ в Грузинської Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее