1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Говорун визнав, що очікував більш масового «переходу в ПЦУ»

Говорун визнав, що очікував більш масового «переходу в ПЦУ»

Заштатний клірик Московської єпархії РПЦ архімандрит Кирило (Говорун) у своєму інтерв’ю для Snob.ru заявив, що помилився у своїх очікуваннях щодо «процесу перетікання» у новостворену ПЦУ парафій УПЦ. Також він констатував, що об’єднання православних українців в «єдину нову Церкву» не відбулося.

«Деякі оптимісти вважали, що станеться це чи не відразу після її заснування, – сказав Говорун, недавно помічений на співслужінні з кліриками ПЦУ. – Трохи більше стримані прогнози передбачали, що через якийсь час після створення ПЦУ туди почнеться масовий перетік громад з церкви Московського патріархату. Однак цього теж не сталося».

Також він визнав, що фактична кількість переходів в ПЦУ виявилася мінімальною, і що цифри, які фігурують у звітах новоствореної структури – приблизно 500 парафій – це небагато.

«Треба сказати, що я сам припускав, що такий процес перетікання парафій буде починатися повільно, але потім кількість парафій, які підуть з УПЦ (МП), буде збільшуватися по експоненті, – зізнався Говорун. – Але нічого подібного ми не спостерігаємо, і я повинен визнати, що помилявся».

Після цього богослов заявив, що «для України добре, що в ній співіснують дві паралельні канонічні православні структури, які, якщо говорити світською мовою, будуть конкурувати між собою». Щоправда, цю ідилію псує УПЦ, бо в Україні продовжує «штучно нагнітатися» і тема розколу, і тема переслідування віруючих УПЦ.

«Деякі миряни цієї Церкви живуть у відчутті постійного переслідування лише тому, що не хочуть визнати очевидну річ: розколу більше немає», – заявив архімандрит Кирило.

Попередній запис
У день 91-ліття Філарета Епіфаній побажав йому «мудрості від Бога»
Наступний запис
«Розколу більше немає»! Апологія «двозначності» в інтерв’ю о. Кирила (Говоруна)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее