1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Церкви Молдови звернувся до Порошенка через ситуацію з Почаївською лаврою

Глава Церкви Молдови звернувся до Порошенка через ситуацію з Почаївською лаврою

Православна Церква Молдови з великою тривогою дізналася про намір Міністерства юстиції України скасувати рішення про передачу в користування УПЦ чернечого комплексу Успенської Почаївської лаври. Про це йдеться у зверненні Митрополита Кишинівського Володимира, опублікованому на сайті Церкви Молдови 26 листопада, повідомляє СПЖ.

«Успенська Почаївська лавра, яку так люблять відвідувати віряни Республіки Молдова, є для всього православного світу справжнім оплотом нашої віри, який охороняється протягом багатьох років з особливим благочестям, незважаючи на всі негаразди і напасті, – зазначає митрополит Володимир. – В Республіці Молдова, нашим благословенням, укорінився щорічний благочестивий звичай проведення пішого Хресного ходу до Почаївської лаври, в якому бере участь велика кількість молдавських паломників. Вони беруть на себе цей благословенний подвиг, щоб отримати допомогу від Божої Матері, від святих преподобних Іова і Амфілохія Почаївських і від усіх подвижників і духовних отців, які несуть свій невпинний послух на Почаївській горі».

Владика Володимир підкреслює, що Синод Православної Церкви Молдови, духовенство і весь побожний молдавський народ висловлює слова підтримки всьому духовенству і українському народу, підпорядкованому єдиній канонічній Православній Церкві України.

«У контексті всього вище сказаного, закликаємо керівництво України виконати свою конституційну роль гаранта збереження свободи і релігійного миру в країні, а ми, в свою чергу, посилимо наші молитви до Всемилостивого Бога, щоб Він дарував усім нам мир і єдність віри, згідно з закликом святого апостола Павла: “Прагніть зберігати єдність духу в союзі миру” (Єф. 4, 3)», – йдеться в посланні.

Попередній запис
В Сумах відзначилися з закликом до участі ієрархів УПЦ в «об’єднавчому соборі»
Наступний запис
Представники Мінкульту нагрянули до Києво-Печерської лаври описувати мощі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее