1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Церкви Кіпру прокоментував скандал з аферистом, до котрого він виявився причетним

Глава Церкви Кіпру прокоментував скандал з аферистом, до котрого він виявився причетним

Глава Кіпрської Православної Церкви Архієпископ Хризостом прокоментував скандальні публікації, пов’язані з його участю в отриманні паспорта Кіпру міжнародним аферистом з Малайзії. Коментар Предстоятеля на churchofcyprus стосується того, що видати запит на натуралізацію «втікача з Малайзії» його кілька років тому попросив забудовник, котрий придбав церковну землю, і подібні запити Архієпископ вже оформлював раніше.

Зі слів Архієпископа Хризостома, його участь полягала тільки у формі запиту, а дані, пов’язані з ним, повинна перевіряти влада – уряд, поліція, державний банк. Глава Церкви Кіпру також уточнив, що у своєму зверненні до МВІ він назвав імена трьох інвесторів, котрі йому запропонував земельний бізнесмен, і що такі дії стимулюють економічний розвиток. Також Предстоятель назвав, що в якості пожертви запропонував малаєць – це дійсно були гроші, внесені на рахунок Богословської школи.

Як стало відомо, у ЗМІ, що почали кампанію проти Глави Церкви Кіпру, продовжуються публікації на цю тему: оприлюднений чек на 300 тисяч євро, виписаних на рахунок Архієпископії малайським фінансистом-махінатором Джоном Лоу. Вочевидь, у коментарі Хризостома йдеться якраз про цю суму.

«Очевидно, що американці хочуть більш різких та рішучих дій, а Хризостом хоча й на їхньому боці, але повільний та незграбний – ось вони й вирішили змішати його з багном та спробувати привести до управління Кіпрською Церквою більш фанатичного діяча, котрий буде їм вдячний та зобов’язаний за отримання влади», – прокоментував на своїй сторінці у Facebook публіцист Олександр Вознесенський, котрий висвітлює події на Кіпрі.

Попередній запис
В ПЦУ знову скандал: Макарію Малетичу не подобається служіння розлучених
Наступний запис
«Невчені люди безсоромно виступають проти Церкви смирення», – глава Фанару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее