1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Фанару розповів грецькій діаспорі в Стамбулі про «велику спадщину Константинополя»

Глава Фанару розповів грецькій діаспорі в Стамбулі про «велику спадщину Константинополя»

15 лютого 2020 року, відвідуючи грецьку школу в кварталі Галата в Стамбулі, Константинопольський патріарх Варфоломій закликав місцеву грецьку діаспору внести свій вклад в майбутнє Константинополя. Про це повідомляє видання Orthodox Times.

«Вселенський патріарх на вашому боці і має ті ж сподівання і занепокоєння про вас, щодо нашого майбутнього в цьому історичному центрі православного світу. Ми всі дуже пишаємося, що продовжуємо і слідуємо нашим традиціям, що належать нашій великій спадщині», – заявив патріарх Варфоломій.

Він наголосив, що «місто Константинополь, а також наша присутність у ньому, повинні бути нашою головною турботою», і закликав усіх працювати разом в дусі співробітництва і солідарності, додавши, що «ви все можете і повинні внести свій внесок в зусилля грецької діаспори, які відкривають шлях у майбутнє».

«Наша любов до Константинополя і наші традиції додадуть нам сили; якщо ви не боретеся за наші інтереси, то хто ще буде це робити? Проблеми залишаться невирішеними, якщо ми їх зметемо під килим. З плином часу давні проблеми стають ще більш складними», – звернувся глава Константинопольської церкви до присутніх.

Попередній запис
У Вінницькій єпархії прийняли вже третього клірика, що повернувся з розколу
Наступний запис
Грузинський Патріарх відповів відмовою на запрошення Патріарха Феофіла приїхати в Амман

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее