1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Фанару направив лист очільнику ордену архонтів щодо Святої Софії та храму Хора

Глава Фанару направив лист очільнику ордену архонтів щодо Святої Софії та храму Хора

Константинопольський патріарх Варфоломій опублікував лист, адресований Національному командору ордену архонтів Ентоні Лімберакісу (архонт актуаріос), щодо ситуації зі зміною статусу собору Святої Софії та храму Хора в Стамбулі. Як повідомляє orthodoxianewsagency.gr, це лист втіхи до світової пастви, в якому нагадується, що Свята Софія «є архітектурним вираженням спасіння роду людського, що належить всьому людству».

«Ми щиросердечно дякуємо за ваші вислови, котрими ви передали свій глибокий сум через перетворення урядом музею Святої Софії на мечеть. Християнська церковна архітектура є неперевершеною богословською мовою, яка висловлює через натхнення архітектора віру нашої Церкви. Священний храм Святої Премудрості Господньої представляє та заявляє своїм унікальним шляхом втілення Слова Бога, і жодне втручання не може змінити або применшити євангельське послання та місію цього храму», пише глава Фанару.

Також у листі вказано, що «використання цієї дивовижної священної споруди як християнського дому співвідноситься з її сутністю та спасительним свідченням. В цьому святому просторі всі речі співають до Христа, до Слова, яке втілилось, до Того, Хто був на початку і має прийти. Ця істина, яка є основою християнської віри, відкидається ісламом. Протягом 481 року, коли Свята Софія була мечеттю, мусульмани молились усередині християнського храму, в християнському середовищі, із закритими іконами. Єдиним використанням Святої Софії, яке б поважало та ілюструвало її істинну місію, є дім християнського богослужіння».

Разом з цим, патріарх Варфоломій дякує архонту за висловлення любові та підтримки Вселенському патріархату; «дух Святої Софії завжди присутній у житті та щоденному свідченні Вселенського патріархату», йдеться у листі.

Попередній запис
Ігри фанаріотів
Наступний запис
Джуканович заявив, що брати участь у формуванні нового уряду не буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее