1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Фанару анонсував, що першою ПЦУ визнає Елладська Церква, – ТСН

Глава Фанару анонсував, що першою ПЦУ визнає Елладська Церква, – ТСН

Служба новин «ТСН-тиждень» опублікувала ексклюзивне інтерв’ю глави Константинопольської Церкви патріарха Варфоломія, у котрому серед іншого він заявив, що ПЦУ буде визнана іншими Помісними Церквами, починаючи з Елладської Православної Церкви. Про це повідомляється на YOUTUBE каналі «ТСН».

 

«Після отримання Томосу делегації Православної церкви України постійно їздять на Фанар, поки – тільки сюди. Але незабаром ПЦУ визнають інші Помісні Церкви, та першою Церквою, котра визнає, буде братня Церква – Елладська», – переказує слова патріарха Варфоломія «ТСН».

 

За версією авторів, нині «більша частина Православ’я підтримує Вселенського патріарха», за винятком тих, на кого «здійснює політичний тиск Росія», а також що УПЦ «нав’язує проросійську політику Кремля». ТСН мимохідь згадала і про те, що «нині, на жаль, тези про залежність ПЦУ від Константинополя транслює і владика Філарет».

 

Також у репортажі анонсується, що у день Хрещення Русі 28 липня ПЦУ відвідає преподобна делегація Константинополя, котра привезе для заманювання вірян мощі апостола Андрея Первозванного.

Попередній запис
Ієрарх Сербської Церкви: І Епіфаній, і Філарет, і решта для нас просто розкольники
Наступний запис
Патріарх Варфоломій: Український народ чекав на Томос сім століть

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее