1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава УПЦ КП сам себе викрив у брехні

Глава УПЦ КП сам себе викрив у брехні

Політичний експерт Максим Костенко вважає, що глава «Київського патріархату» Філарет викрив «фейковість» соціологічних досліджень, які приписують приналежність значної кількості віруючих до УПЦ КП. Про це він пише на своїй сторінці в Facebook.

Політолог приходить до такого висновку, порівнюючи два фрагмента інтерв’ю Філарета «Фокусу».

У першому Філарет каже що: «У нас немає причин не довіряти соціологам. Вони, зокрема, стверджують, що до Київського патріархату відносять себе близько 60% населення України, а до Московського – близько 24%».

А в другому –  «Якщо Українська церква отримає автокефалію і стане незалежною від Москви, РПЦ скоротиться приблизно на 30 млн віруючих».

«РПЦ може скоротитися в Україні на 30 мільйонів віруючих тільки в тому випадку, якщо ці віруючі входять в її склад (через УПЦ, яка має самоврядний статус і володіє правами широкої автономії в складі РПЦ), – пояснює експерт. З цього Костенко робить висновок, що: «Філарет де-факто визнає, що УПЦ володіє паствою в 30 мільйонів чоловік».

До того ж політолог проводить прості підрахунки: «За даними Державної служби статистики України, чисельність населення України на 1 грудня 2016 року склала 42 434 217 постійних жителів і 42 603 854 осіб наявного населення. Як при наявності 42 мільйонів населення і 30 мільйонів віруючих УПЦ до «Київського патріархату» можуть себе відносити 60 відсотків населення України»?

«Це – елементарна математика. – робить висновок Костенко. – І якщо слідувати за тими словами, що промовив Філарет, то потрібно насправді говорити, що це до УПЦ на чолі з Митрополитом Онуфрієм відносять себе близько 70 відсотків(!) населення, а до Київського патріархату – зовсім нічого», – укладає Максим Костенко.

Причиною такого «проколу» політексперт називає «властивість одного правила»: «коли хтось говорить велику неправду, він повинен уникати конкретики. Бо конкретні факти і деталі відразу ж зривають з брехні її покрив. І виставляють її розповсюджувача в найбільш невигідному світлі. Особливо, якщо вважається, що він за своїм покликанням не повинен вдаватися до брехні, яка є знаряддям диявола».

Попередній запис
Автокефали побили настоятеля храму УПЦ в Черкаській області
Наступний запис
«МЕТА ДІАЛОГУ – ВІДНОВЛЕННЯ ЦЕРКОВНОЇ ЄДНОСТІ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее