1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава УГКЦ: Стосовно Софії нам не зовсім зрозумілі рішення влади

Глава УГКЦ: Стосовно Софії нам не зовсім зрозумілі рішення влади

Дискусії навколо Святої Софії Київської та про можливість звершувати у ній богослужіння різним Церквам дуже не подобаються главі Греко-католицької церкви Святославу Шевчуку, оскільки «вони набули нецерковного характеру». Про це він розповів в інтерв’ю ресурсу «Обозреватель».

Зі слів Шевчука, собор Святої Софії – спільний майданчик, де всі наслідники київської християнської традиції можуть бути присутніми та зустрічатись.

«Свята Софія – це не лише храм, а й певна цивілізаційна матриця Київського християнства, це божественна мудрість, – зазначив очільник українських греко-католиків. – Тому можна займати Софійський собор, але не мати Софії Київської».

Він наголосив, що прагнення молитись у Софійському соборі – це прагнення мати доступ до «своїх джерел», і прохання про звершення літургії у Святій Софії було пов’язане з бажанням УГКЦ показати, що вона також є спадкоємицею київської християнської традиції.

«Ми просили про можливість там побувати. На жаль, органи державної влади можуть інколи приймати рішення, котрі ми повністю не розуміємо. Наше прагнення було мотивованим. Однак ми поважаємо позицію нашої держави та православних братів. Сподіваємось, що у всіх наших міркуваннях, спілкуванні на перше місце буде виходити те, що об’єднує, а не те, що роз’єднує», – нарікає Шевчук.

Попередній запис
За сприяння чиновників зрізано замки в черговому храмі УПЦ — віруючі Полісся обурені
Наступний запис
Собор Святої Софії ніколи не стане православною церквою, – Ердоган

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее