1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава РКЦ в Білорусі з-за кордону занепокоївся інцидентом у Червоному костелі

Глава РКЦ в Білорусі з-за кордону занепокоївся інцидентом у Червоному костелі

Глава білоруських католиків архієпископ Тадеуш Кондрусевич, митрополит Мінсько-Могилевський, перебуваючи за кордоном, висловив своє занепокоєння інцидентом у Мінську біля Червоного костелу, коли бійці ОМОН 26 серпня блокували входи та виходи з приміщення. Про це повідомляє credo.press.

«У зв’язку з цим інцидентом я цілком підтримую зроблену за моєї відсутності заяву Генерального вікарія Мінсько-Могилевської архієпархії єпископа Юрія Кособуцького і як Глава Конференції Католицьких Єпископів в Білорусі заявляю свій рішучий протест проти неправомірних дій силових структур, які за своїм призначенням покликані охороняти основні права громадян, в тому числі і право на свободу віросповідання, а не перешкоджати в їх реалізації, гарантованої законодавством Республіки Білорусь.

Неадекватні та протиправні дії, що мали місце на території костелу святого Симеона і святої Олени, повинні бути розслідувані, а винні – понести покарання відповідно до законодавства Республіки Білорусь.

Ці та подібні дії співробітників силових структур не сприяють зняттю напруженості заради якнайшвидшого відновлення миру і злагоди в білоруському суспільстві в той час, як Католицька Церква закликає до примирення і діалогу з метою вирішення небаченого в нашій країні соціально-політичного конфлікту», – передав свою стурбованість ієрарх РКЦ.

Попередній запис
Самохвалова поспілкувалась з представником розколу у Чорногорії
Наступний запис
Білоруські прикордонники не впускають у країну главу католиків Тадеуша Кондрусевича

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее