1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Мінкульту сказав, що легенди про «русскій мір» у лаврах УПЦ дещо перебільшені

Глава Мінкульту сказав, що легенди про «русскій мір» у лаврах УПЦ дещо перебільшені

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що на сьогоднішній день у нього немає фактів порушення закону Українською Православною Церквою в Києво-Печерській та Почаївській лаврах.

На твердження журналіста сайту «Нова доба», що Почаївська лавра – «розсадник російського світу», міністр відповів: «Ось ви вже і презумпуєте! У мене немає інформації, що це розсадники “російського світу”».

Києво-Печерська лавра є і об’єктом релігійного культу, і державним заповідником. Існують правила використання лаври, які закріплені в договорі між державою і Церквою.

«Ми будемо цим займатися. Будемо моніторити ситуацію, – заявив Бородянський. – Печерська лавра є частиною спадщини ЮНЕСКО. Є правила, в тому числі і міжнародні, які говорять, як ці об’єкти повинні використовуватися».

На запитання журналіста, якими міністр бачить відносини держави з УПЦ, Бородянський зазначив: «У нас є закон, яким ми керуємося. І в законі чітко прописано, що держава не втручається в справи Церкви. У Церкви є свої зобов’язання за законом».

Водночас Бородянський нагадав, що «є закон, який передбачає перейменування цієї церкви (з УПЦ в УПЦ МП або РПЦ в Україні, – ред.). Треба виконувати закон. У кого-то є сумніви, що треба виконувати закон? Невиконання закону – кримінальний злочин в Україні».

Нагадаємо, насильницьке перейменування УПЦ призупинено рішенням суду.

Попередній запис
Драбинко переймається статусом УПЦ і запевняє, що вона мала право на існування лише до війни на Донбасі
Наступний запис
Назустріч унії: Драбинко в Брюсселі помолився з РКЦ та УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее