1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Мінкультури побачив мітинг опозиції у Мінську, але не мітинг прихильників влади

Глава Мінкультури побачив мітинг опозиції у Мінську, але не мітинг прихильників влади

Очільник Міністерства культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко зазначив у своєму Телеграм-каналі, що його особистою позицією є підтримка протестів у Білорусі, однак він підніме це питання й на робочій нараді Кабміну 17 серпня. Також міністр фігурально порівняв чинний лад у Білорусі з диктатурою Путіна.

«Просто зараз у Білорусі відбувається багатотисячний мітинг “Марш Свободи” (на фото – ред). Триває восьмий день протестів. Але попри жаль та сум це все також викликає надію.

Протест проти очевидних фальсифікацій на виборах, брутальність правоохоронців проти тих, кого вони мають захищати, фактично погроза  інтервенцією з боку РФ… і все це цієї миті триває на багатьох вулицях міст братської нам країни.

Україна у кривавій боротьбі з агресією іншої диктатури відстоює свої Свободи, тому ми розуміємо сусідів, як ніхто інший. Я підтримую білоруський народ у їхній боротьбі за право на вільний вибір у правовий спосіб та загалом поділяю позицію європейців і багатьох депутатів Слуги Народу», пише Ткаченко.

Після розміщення цієї публікації протягом кількох годин глава Мінкультури не відреагував на аналогічний мітинг в Мінську, на котрому зібрались прихильники чинного президента, незважаючи на фактично аналогічну масовість цього зібрання. На мітингу в тому числі лунали звернення українською мовою.

Попередній запис
Драбинко розповів про перевзування у повітрі
Наступний запис
Предстоятеля УПЦ вітають із річницею інтронізації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее