1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава МЗС Греції заявив, що поведінка Туреччини – провокативна

Глава МЗС Греції заявив, що поведінка Туреччини – провокативна

Туреччина вперто йде провокативною, сумнівною лінією висловлювань та дій щодо територіальної єдності та суверенних прав Греції та Кіпру. Про це заявив Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас, додавши, що поведінка Туреччини направлена проти Європейського Союзу, до котрого, відповідно до заяв турецького уряду, вона досі хоче належати, повідомляє orthodoxtimes.

«Я сподіваюсь, що Туреччина незабаром прийме сучасну реальність, яку диктує міжнародне право, та зрозуміє, що її нелегальні дії відштовхують її та виключають з вигоди у співпраці в нашому регіоні», каже Дендіас. «Співпраці, яка приносить стабільність та процвітання», наголосив він.

Як він каже, через «приречення географії» Туреччина та Греція співіснують у спільному сусідстві у східному Середземномор’ї.

«Греція – це мирна країна, зі стабільною закордонною політикою без трендів ревізіонізму і хотіла би бути сусідом квітучих країн, які поділяють спільні європейські та людські цінності в іноземних відносинах».

Також він сказав, що обидві країни «могли би стати моделлю мирного співіснування двох різних культурних традицій, діючих як піонери в історично неспокійній площі», однак «наказовою умовою для цього є міжнародне право та принципи добросусідства».

Попередній запис
У ЗМІ знову заговорили про визнання «Македонської церкви»
Наступний запис
Кабмін продовжив карантин – Великий Хресний Хід у Києві під загрозою?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее