1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава греко-католиків сказав Порошенку, що Томос – внутрішня справа Православної Церкви

Глава греко-католиків сказав Порошенку, що Томос – внутрішня справа Православної Церкви

Очільник УГКЦ Святослав Шевчук під час молитви у Зарваницької чудотворної ікони 15 липня 2018 року заявив, що греко-католики вважають справу об’єднання чи зміни статусу Православної Церкви її внутрішньою справою. Про це повідомляє «РІСУ».

«Для УГКЦ, – пояснює Святослав Шевчук, – з наданням автокефалії нічого не зміниться. Але ми будемо шукати всі можливі шляхи, в дусі екуменічної концепції нашої Церкви, для досягнення єдності між усіма християнами, між усіма частинами Київської Церкви Володимирова Хрещення».

Греко-католики, як каже їхній лідер, вболівають за поділи православних і вітають все, що можна зробити для їхньої внутрішньої єдності, «як це було 1030 років тому».

«Дякуємо за ваше запевнення, що наша Церква буде користуватись всіма правами і ми не будемо примушені ставати конфесійно православними, як дехто собі думає. Бо деякі наші люди не розуміли, чому депутати греко-католики голосують за Помісну Церкву, і запитували, чи тоді, коли вона вже буде, нас не будуть змушувати до неї переходити? Ми кажемо: Ні, не будуть!», – сказав глава УГКЦ.

Разом з тим, Святослав Шевчук не уточнив, чи не будуть, навпаки, парафіяни ЄПЦ приєднуватись до уніатів.

Нагадаємо, 17 жовтня 2017 року представники УГКЦ зрізали замки на храмі УПЦ міста Коломия та на наступний день провели у ньому богослужіння. Представники праворадикальних угрупувань, значною мірою також парафіяни УГКЦ, стабільно беруть участь у силових захопленнях храмів канонічної Церкви в Україні.

Попередній запис
У Зарваниці Порошенко закликав католиків та уніатів підтримати надання Томосу і створення ЄПЦ
Наступний запис
Нема підстав вважати, що Томос вже у кишені, – Порошенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее