1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Ватикану призначив у Москву нового вікарного єпископа

Глава Ватикану призначив у Москву нового вікарного єпископа

Папа Римський Франциск призначив допоміжним єпископом архієпархії Божої Матері в Москві, з титулярною кафедрою в Акві Бізаценской (Aquensis in Byzacena), отця Миколая Дубініна, священика Ордену братів менших Конвентуальних (Російська генеральна кустодія св. Франциска Ассизького), гвардіана монастиря святого Антонія Чудотворця в Санкт Петербурзі. Про це 29 липня повідомило Радіо Ватикану.

Монсеньйор Миколай Дубінін народився 27 травня 1973 року в місті Новошахтинськ Ростовської області; підготовку до священства проходив в інститутах Ордена братів менших Конвентуальних в Польщі. Тимчасові обітниці приніс 8 вересня 1995 року, вічні – 3 жовтня 1998 року. Був висвячений на священика 24 червня 2000 року. У 2002-05 рр. вивчав літургику в Інституті пастирської літургії Святої Юстини (Падуя, Італія).

З 2000-го по 2005 р. ніс пастирське служіння на різних парафіях, ввірених опіці францисканців-конвентуалів. З 2005-го по 2018 був генеральним кустодом Російської кустодії святого Франциска Ассизького. З 2005 року керує Видавництвом Францисканців в Москві. З 2006 року викладає літургику і гомілетику у Вищій духовній семінарії «Марія – Цариця Апостолів» в Санкт-Петербурзі і є секретарем Літургійної комісії при Конференції католицьких єпископів Росії.

З 2008-го по 2013 рік був заступником головного редактора Католицької енциклопедії. З 2009 року – президент Російської конференції старших настоятелів (CORSUM). З 2015 року очолює Комісію з питань катехізації та літургії в архієпархії Божої Матері в Москві.

Володіє російською, польською, італійською, англійською та білоруською мовами.

Попередній запис
Очільник Американської архієпископії Фанару продовжує вітати мусульман зі святами
Наступний запис
Львів’янам можуть заборонити богослужіння?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее