1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Білоруської Церкви просить вірян молитись за мир – версії ЗМІ

Глава Білоруської Церкви просить вірян молитись за мир – версії ЗМІ

Митрополит Мінський і Заславський Павел, патріарший екзарх всієї Білорусі, звернувся до білоруського президента Олександра Лукашенка із закликом зупинити насилля. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на голову синодального інформаційного відділу Білоруської Православної Церкви (БПЦ) протоієрея Сергія Лєпіна.

«Він звернувся з таким закликом до білоруської влади, до президента Олександра Григоровича Лукашенка», – заявив Лєпін. Зі слів священнослужителя, предстоятель БПЦ вважає важливим, щоб і «в серці кожної людини царив мир».

Щодо версії опозиційного до режиму Лукашенка «Радіо Свобода», то цей ресурс заявляє, також із посиланням на протоієрея Сергія, що «митрополит Павел просить вибачення, що визнав перемогу чинного президента». На офіційному сайті БПЦ на даний момент опублікований заклик митрополита молитись за мир.

Також у соцмережах повідомили, що митрополит відгукнувся на запрошення організаторів щоденного молебня у Мінську, котрий, нагадаємо, днем раніше зібрав у двохмільйонному місті біля ста чоловік. «Коли люди дізнались, що їде Митрополит, практично всі пішли і сказали, що не хочуть з ним молитись», цитують учасницю заходу.

Попередній запис
Прихильники Філарета обурились тим, що в ПЦУ викинули його книги
Наступний запис
Щодо питання визначення статусу окремих релігійних свят

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее