1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Глава Американської Архієпископії попросив Фанар про відставку

Глава Американської Архієпископії попросив Фанар про відставку

4 травня 2019 року 91-річний архієпископ Димитрій (Тракателліс), котрий очолював Американську Архієпископію протягом 20 років, подав письмове прохання про відставку, повідомляє грецький портал News 24/7. У повідомленні Вселенського патріархату зазначається, що на зустрічі архієпископа Димитрія з Константинопольським патріархом Варфоломієм, що відбулася в суботу, глава Американської Архієпископії поінформував патріарха «про різні проблеми сучасного богословського спілкування».

Священний Синод Константинопольської Православної Церкви розгляне відставку архієпископа на засіданні 9 травня 2019 року.

Нагадаємо, архієпископ Димитрій у супроводі архідиякона Пантелеймона Пападопулоса відправився в Стамбул в четвер, 2 травня 2019 року.

Раніше, у 2018 році, патріарх Варфоломій закликав главу Американської Архієпископії архієпископа Димитрія (Тракателліса) піти добровільно. 20 листопада в Женеві відбулася зустріч глави Константинополя з архієпископом Димитрієм, на якій глава Архієпископії попросив продовжити термін його предстоятельського служіння до Великодня 2019 року. Патріарх прийняв прохання архієпископа відкласти його вихід на спокій.

Попередній запис
Епіфаній подякував главі УГКЦ за дружбу
Наступний запис
На Вінниччині обікрали та осквернили храм УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее