1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Геть з України!», – голова Волинської ОДА пообіцяв «порішати» з не відспівуванням нехрещених дітей

«Геть з України!», – голова Волинської ОДА пообіцяв «порішати» з не відспівуванням нехрещених дітей

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко на своїй офіційній сторінці у Facebook засудив інцидент, котрий стався 2 вересня у селі Озеро Ківерцівського району Волинської області. Священик УПЦ отець Михаїл Журомський не зміг звершити відспівування дочки своїх прихожан, котра, як з’ясувалась, «хрещена» у Київському патріархаті. Чиновник пообіцяв «розібратись» з інцидентом.

«Будемо зустрічатися з вищими сановниками, будемо обговорювати ситуацію, – заявив голова Волинської ОДА. – Я таких речей не розумію і не маю права прощати. Ця подія не залишиться нез’ясованою. Якщо якісь ритуали не скеровані на людяність, геть їх з України!».

Також губернатор зазначив, що «інституції, навіть якщо вони не є державними, але впливають на душу та свідомість громадян, не повинні існувати на території держави, якщо вони не сповідують християнську мораль».

На думку Савченка, ця ситуація є свідченням того, що Томос необхідний.

Раніше у Волинській єпархії пояснили, що «це є нормою, коли людину відспівують там, де її хрестили». Спікер єпархії протоієрей Олег Точинський наголосив у своєму коментарі, що чиновники усіх рівнів мають ознайомитися з заявою Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій від 26 червня 2018 року, згідно з якою «питання здійснення чи не здійснення […] священнослужителями […] релігійних обрядів регулюється внутрішніми настановами відповідних релігій, конфесій та релігійних організацій». Нагадаємо, ВРЦіРО заступилась за священнослужителя Запорізької єпархії УПЦ, котрого намагались звинуватити за кримінальною статтею за те, що той не відспівав не хрещеного у канонічній Церкві хлопчика.

Попередній запис
Митрополит Олександр (Драбинко) знову вийшов на публіку з інтерв’ю про автокефалію
Наступний запис
Стамбульський гамбіт, або Про що домовилися два Патріархи?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее