1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Геть зі Львова», – радикали з С14 залишають послання на храмах УПЦ

«Геть зі Львова», – радикали з С14 залишають послання на храмах УПЦ

Провокаційні написи «Московський патріархат геть зі Львова», «МП-ФСБ», «Привіт від Січ», «С-14» з’явилися на огорожі і воротах Свято-Георгіївського собору УПЦ у Львові 13 січня. Слідчо-оперативна група, що прибула на місце події, слідів написів не виявила – можливо, їх зафарбували парафіяни, повідомляють «Вести».

За інформацією видання, фотографії, що зафіксували наругу над православним храмом, пізніше опублікували в соціальних мережах самі представники радикальної організації С14, підписавши їх: «Активісти С14 Львів нагадали агентам Кремля, що їм не місце у Львові».

Також видання повідомляє, що цього ж дня невідомі забруднили фарбою фасад храму святого князя Володимира УПЦ і написали на вхідних дверях: «ФСБ геть зі Львова С14».

Нагадаємо, раніше львівський храм святого рівноапостольного князя Володимира вже ставав жертвою нетерпимості націоналістів – у жовтні 2018 року невідомі обклеїли стіни храму листівками із зображенням Сталіна і текстом: «Сталінський Патріархат справжня канонічна назва Московської Православної Церкви».

 

Попередній запис
У волинському Берестечку «зборами за ПЦУ» керувала міська влада
Наступний запис
Порошенко подякував Михайлу Зінкевичу за «мужність на соборі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее