1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Георгій Коваленко підтримав партію «Голос»

Георгій Коваленко підтримав партію «Голос»

8 липня 2019 року відбулася неформальна зустріч лідера партії «Голос» Святослава Вакарчука та кандидата в народні депутати від «Голосу» Сергія Притули з представниками різних конфесій, на якій сторони обговорили «роль Церкви в становленні української політичної нації та збереження її єдності, а також подальше співробітництво”. Про це повідомляється на сайті політичної сили.

 

У зустрічі взяли участь представник українських греко-католиків Андрій Зелінський, рабин Київської центральної синагоги Рабе Йосиф Асман, Олесь Гончар (Церква християн віри євангельської – ЦХВЄ), представники Всеукраїнської організації «Альраїд» шейхи Мухаммад Мамутов і Сейран Арифов, священик Римо-Католицької Церкви Олександр Язловецький, а також заборонений в служінні клірик УПЦ  Георгій Коваленко.

 

«Для нас принципово важливо збирати на такі дружні неформальні зустрічі священнослужителів різних конфесій і релігій, – зазначив Вакарчук. – Українці традиційно довіряють Церкві більше, ніж будь-якій державній або політичній інституції. Тому саме ви і громади, яким ви служите, можуть допомогти створити і розвинути сучасну українську політичну націю. Україна – це країна рівних можливостей, тому надзвичайно важливо, щоб кожен міг вільно сповідувати власну релігію».

 

Присутній на зустрічі Георгій Коваленко зазначив, що партія «Голос» демонструє новий для України підхід до політики.

 

«Дуже важливо, щоб політика і релігія не були роз’єднані, – сказав заборонений у служінні клірик УПЦ. – Ми повинні разом працювати над тим, щоб українці жили у суспільстві, де цінності – це не лише тема для розмов, а орієнтир для дій. Партія «Голос», котра демонструє новий для України і звичний для західної демократії підхід до політики, може допомогти нам консолідувати українське суспільство на базі таких цінностей».

Попередній запис
Елладська Церква не буде обговорювати «українське питання», – ЗМІ
Наступний запис
Ми бажаємо бути каталізатором екуменізму, – глава УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее