1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Генконсул України у Стамбулі радий, що брав участь в отриманні Томосу

Генконсул України у Стамбулі радий, що брав участь в отриманні Томосу

Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман заявив, що йому дуже приємно стати свідком і учасником процесу завершення справи, розпочатого дипломатом і громадським діячом в цьому ж місті Володимиром Мурськимще сто років тому – здобуття незалежної української Церкви. Про це Гаман розповів в інтерв’ю Укрінформ.

Також він зазначив, що представники Константинопольського патріархату – «дуже досвідчені дипломати, з ними завжди приємно спілкуватися, і ми досить часто це робимо»: у Генконсульства склалися дуже добрі стосунки з Фанаром.

«Незалежна українська церква завжди була мрією і необхідністю для України, – сказав Генконсул. – Рівно сто років тому дипломат і громадський діяч Володимир Мурський, працюючи в Стамбулі, робив фактично те ж саме, що робили і робимо ми. Він активно спілкувався зі Вселенським патріархатом, працював над тим, щоб Україна отримала свою помісну церкву».

Гаман повідомив, що йому було дуже приємно стати свідком і учасником процесу завершення справи, яку його попередники почали століття тому.

«Ми вдячні Вселенському патріархату і особисто патріарху Варфоломію за підтримку і реалізацію цієї ідеї», – наголосив він.

Попередній запис
У Європейському деканаті ще раз підтвердили зв’язок із УПЦ КП
Наступний запис
Заява Єпископського Собору Сербської Православної Церкви у Чорногорії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее