1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Іванкові депутати селищної ради підключилися до спроб захопити храм УПЦ

В Іванкові депутати селищної ради підключилися до спроб захопити храм УПЦ

15 депутатів селищної ради смт. Іванків Київської області проголосували за старт процедури набуття прав комунальної власності на храм УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці, повідомив у Facebook засновник і керівник Адвокатського об’єднання «Могильницький та партнери» Максим Могильницький, котрий забезпечує юридичний захист релігійної громади.

 

За словами Могильницького, представники місцевої влади назвали причиною подібного кроку зростання соціальної напруженості в Іванкові. «До того ж релігійна громада УПЦ правовстановлюючі документи на храм на вимогу ради не надала. Нехай млявий, але креатив», – додав керівний партнер Адвокатського об’єднання.

 

«Зростання соціальної напруженості» створюють якраз активісти ПЦУ, які налаштовують довірливих співгромадян проти віруючих УПЦ і намагаються привласнити собі храми канонічної Церкви.

 

«Чужими руками закон завжди зручніше порушувати. Не раз намагалися вони храм в Іванкові “прихватизувати”, та все безрезультатно. Ось і вирішили ці депутати з іншого боку до питання підійти», – прокоментував адвокат дії представників місцевої влади, зазначивши, що депутати ради в даному випадку вийшли за рамки своїх повноважень.

 

«Тим більше, що свідоцтво про право власності на храм не ким-небудь, а виконкомом селищної ради видано. Про що і депутати, і чиновники просто не можуть не знати. Навіщо тоді ходять і вимагають? Інших проблем, судячи з усього, у селищі більше немає, – каже Могильницький. – Очевидно, що рада, в даному випадку, відстоює інтереси ПЦУ і Київського патріархату, піддаючи дискримінації віруючих Української Православної Церкви. Іншими словами, влада не знижує градус конфлікту, але докладає зусиль для того, щоб закипіло і рвонуло як слід».

 

На завершення керівник Адвокатського об’єднання попередив, що його організація буде притягати до відповідальності представників місцевої влади, які перевищили свої повноваження і повідомить про те, що відбувається в Іванкові в міжнародні організації із захисту свободи совісті та віросповідання. Він також подякував депутатам, котрі утрималися від незаконного голосування.

Попередній запис
У Рівному відмовились внести до ЄРДР заяву про захоплення храму УПЦ КП
Наступний запис
У Білорусі греко-католики не підуть хресним ходом, бо не можуть оплатити його супровід

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее