1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В УПЦ спростували фейк ПЦУ про «законність реєстрації» у селі Васловівці

В УПЦ спростували фейк ПЦУ про «законність реєстрації» у селі Васловівці

Чернівецько-Буковинська єпархія Української Православної Церкви спростувала у Facebook недостовірну інформацію про Свято-Успенську релігійну громаду села Васловівці Заставнівського району Чернівецької області, поширювану прихильниками ПЦУ.

В єпархії пояснили, що в останні дні прихильники ПЦУ, апелюючи до постанови Верховного Суду у справі громади у Васловівцях, поширюють в ЗМІ «недостовірну інформацію про законність перереєстрації в ПЦУ і приналежності їм Свято-Успенського храму села Васловівці».

«Тим самим вони вводять в оману як православних віруючих, так і своїх прихильників», – заявили в єпархії УПЦ.

У юридичному відділі Чернівецько-Буковинської єпархії повідомили:

«Верховний Суд вирішив, що неправильною є підвідомчість розгляду даної справи. Тобто справу щодо незаконної перереєстрації релігійної громади Свято-Успенського храму УПЦ села Васловівці потрібно розглядати не в господарському суді, а в судах інших інстанцій. Наприклад: цивільному або адміністративному. По суті справа ще не розглядалася. Розглядалися тільки процесуальні моменти. Тобто НІЯКОГО РІШЕННЯ ПРО законність РЕЄСТРАЦІЇ ПРИХОДУ ПЦУ НЕ БУЛО ПРИЙНЯТО», – йдеться в роз’ясненні.

У юрвідділі повідомили, що в даний час подано нові позовні заяви, які є і у представників ПЦУ, справа і далі перебуває в судових інстанціях, а вказане рішення Верховного Суду про підвідомчість його розгляду «буде оскаржуватися в Європейському Суді у Страсбурзі».

«Справа про незаконну примусову перереєстрацію православної громади в РОЗКОЛ обов’язково буде доведена до логічного кінця і буде розглянута по суті в суді. У перемозі ми впевнені. Перереєстрація була виконана з безліччю порушень, з підробкою і фальсифікацією документів, і це буде доведено в суді», – підкреслили в юрвідділі єпархії УПЦ.

Попередній запис
Предстоятель ЕПЦ вважає отримання Благодатного вогню «тільки звичкою»?
Наступний запис
Клірик РПЦ Кураєв розповів про «хвору лавру» в Києві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее