1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В УПЦ спростували наклеп ПЦУ про «участь у захопленні» їхнього храму на Донеччині

В УПЦ спростували наклеп ПЦУ про «участь у захопленні» їхнього храму на Донеччині

2 травня 2019 року Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ закликав СММ ОБСЄ перевірити повідомлення про рішення російської окупаційної адміністрації конфіскувати храм і церковне майно ПЦУ в селі Кузнецово-Михайлівка Тельманівського району Донецької області. Про це повідомляє Укрінформ.

«Ми очікуємо, що Місія перевірить останні дописи від 25 квітня щодо рішення російських збройних формувань про конфіскацію храму Православної Церкви в селі Кузнецово-Михайлівка на окупованій частині Донецької області та передачі прав власності на нього Руської Православної Церкви в Україні», – заявив український дипломат.

При цьому Прокопчук наголосив, що Україна рішуче засуджує «такі репресивні дії російської сторони, які порушують свободу релігії та віросповідання», закликавши СММ «продовжувати реалізовувати цю частину свого моніторингового мандата».

Раніше про те, що російські окупанти та їхні поплічники відбирають український храм на Донеччині написав на своїй сторінці у Фейсбук Євстратій Зоря, посилаючись на повідомлення Донецької «єпархії» УПЦ КП, яка відкрито звинуватила в захопленні храму Московський Патріархат.

«Говорив з Донецькою єпархією, – прокоментував наклепи представників УПЦ КП/ПЦУ заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. – Ситуація така: наша Донецька єпархія УПЦ не має ніякого відношення до цього. Це справа і ініціатива місцевої самопроголошеної влади “ДНР”. Так що джерелу цієї інформації хотілося б порадити не звинувачувати одразу і огульно УПЦ. Наша єпархія не ініціювала цього, про це дізналися зі ЗМІ, ніхто нічого нашій єпархії не пропонував. У нас своїх вистачає храмів, і ми не діємо на Сході так, як проти нас діють представники “ПЦУ” в інших регіонах України. До цих пір ми не забрали жодного храму в жодної конфесії в цьому регіоні, хоча пропозиції були».

Попередній запис
Митрополит Митрофан звершив першу літургію в Іверському храмі Горлівки
Наступний запис
Володимир Зеленський поспілкувався з духовними лідерами мусульман України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее