1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В УПЦ попередили, що прихід Константинополя в Україну законсервує розкол на століття

В УПЦ попередили, що прихід Константинополя в Україну законсервує розкол на століття

Паралельна церковна юрисдикція в Україні означає кінець будь-якій надії на єдину Церкву. Як вважає заступник глави Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, прихід в Україну Константинополя законсервує існуюче розділення на століття. Про це повідомляє Спілка православних журналістів з посиланням на публікацію у другому номері журналу «Пастир і паства».

«У ситуації, коли наша Церква виступає проти впровадження другої юрисдикції на своїй території, це відбувається не через те, що вона «захищає інтереси Москви», а тому, що ми дійсно бажаємо єдиної Церкви з канонічними підставами. Інакше нас просто надовго поділять, якщо не назавжди».

На думку священика, ті, хто нібито виступає за єдину Церкву, насправді прагнуть вирішити свої проблеми з канонічністю та глобальна єдність їх не цікавить, або ж вони не до кінця усвідомлюють наслідки. А спроби розкольників легітимізуватись протирічать церковним принципам, згідно з якими в одному місці має бути один єпископ, а не два.

«Принцип організації Церкви є територіальним, а не національним. Якщо на одній території живе кілька національностей, у них у будь-якому випадку має бути один єпископ, а не кілька єпископів для кожної національності», – пояснив представник УПЦ.

Нагадаємо, раніше заступник глави ВЗЦЗ УПЦ заявив, що Константинополь не брав на себе жодних зобов’язань з надання автокефалії в Україні.

Попередній запис
В Елладській Церкві почали розглядати позицію УПЦ по автокефалії
Наступний запис
Автокефальний колапс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее