1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В УПЦ КП закликали Зорю покаятися у соромних діях та висловленнях

В УПЦ КП закликали Зорю покаятися у соромних діях та висловленнях

У зв’язку з заявами спікера нової релігійної громади Євстратія Зорі, згідно з якими хвороба змінила главу УПЦ КП Філарета Денисенка до неймовірності, прихожани Київського патріархату закликали ієрарха ПЦУ покаятися.

 

«Звертаються до Вас кияни, парафіяни Свято-Володимирського кафедрального патріаршого собору та інших Київських церков, з великим болем в серці та невимовним обуренням, які викликали Ваші неправдиві статті в інтернеті, щодо стану здоров’я нашого Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, – передали слова вірян УПЦ КП на сторінці їхньої релігійної організації у Facebook. – У своїх статтях Ви безсоромно ставите нашому Предстоятелю діагнози, які не відповідають дійсності. І це Ви робите з однією метою – готувати спільноту до думки, що Патріарх, маючи такий поважний вік, вже не в змозі керувати Церквою і заслуговує піти на спокій».

 

Люди запевнили, що Філарет перебуває у доброму здоров’ї. Та дорікнули брехнею «у вигляді Томосу», котрий, на їхню думку, втягнув Київський патріархат у «довічне ярмо».

 

«І послідовно бореться з брехнею, яку Ви виголосили для народу України у вигляді Томосу, втягнувши нашу незалежну Українську Православну Церкву Київського Патріархату у довічне ярмо під назвою “Православна Церква України”», – додали вони.

 

Віряни обурені невдячністю Зорі та його діями, а тому нагадали йому, що, окрім суду людського, є і Божий суд.

 

«Патріарх виростив і виховав цілу плеяду церковних діячів, до якої належите і Ви. Та, на превеликий жаль, замість синівської вдячності, Ви поставили себе над Патріархом та ще й уявили себе лікарем, який, всупереч клятві Гіппократа, може ставити і оприлюднювати ганебні і неправдиві діагнози щодо свого духовного батька, – підсумували вони. – Сміємо наполягати, що Ваші дії дуже ганебні, чим характеризують ваше нове утворення – ПЦУ. Закликаємо Вас до каяття. Не забувайте, що окрім людського, є ще й Божий суд».

Попередній запис
На Буковині глава сільради хоче забрати землю в храмів УПЦ на користь ПЦУ
Наступний запис
Порошенко оплачує рекламу на підтримку ПЦУ – соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее