1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В УПЦ закликали не вірити домислам про події Синаксису на Фанарі

В УПЦ закликали не вірити домислам про події Синаксису на Фанарі

Найближчий Синод Константинопольської Церкви, на котрому й ухвалюються всі рішення, запланований на 19-21 жовтня 2018 року. Про це нагадав заступник глави Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич у коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ.

Зі слів священнослужителя, відсутність детальної офіційної інформації про зустріч між Патріархом Кирилом та Патріархом Варфоломієм, а також про Синаксис Константинопольського Патріархату дає простір для фальсифікацій. «Вакуум інформації про саму зустріч породжує різні домисли, тому я хотів би закликати всіх вірити тільки офіційній інформації та не вірити чуткам», – каже він.

Священик також наголосив, що Синаксис (Архієрейський Собор), збори єпископату Константинопольської Православної Церкви зі всього світу, що відбувся з 1 по 3 вересня у Стамбулі, не закликаний ухвалювати рішення, а має лише консультативний характер.

«Тобто протягом цих трьох днів під час зібрання ієрархи доводять до відома стосовно тих чи інших питань. Коли ми чуємо, що Синаксис щось вирішив, – нічого подібного, вирішувати єпископи Константинополя зараз нічого не будуть», – пояснює священнослужитель.

Отець Миколай додав: «Найближчий Синод Константинопольської Церкви має відбутись 19-21 жовтня, а наступне засідання Синоду – у листопаді. Одразу зазначу, що порядок засідань Синоду визначається майже на початку року».

Попередній запис
«Фейкомети» знов згадали про Почаївську лавру
Наступний запис
Андрій Кураєв поділився “інсайдом” про незадоволення Патріарха Кирила від поїздки на Фанар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее