1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В УПЦ відзначать 30-річчя дарування Грамоти Патріарха Алексія ІІ (ВІДЕО)

В УПЦ відзначать 30-річчя дарування Грамоти Патріарха Алексія ІІ (ВІДЕО)

17 серпня 2020 року, після засідання Священного Синоду УПЦ, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній розповів про святкування восени цього року 30-річчя дарування Грамоти Святішого Патріарха Алексія ІІ, яка надала УПЦ статус незалежної та самокерованої Церкви з широкими правами автономії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Священний Синод УПЦ відзначив, що Грамота Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія ІІ, якою визначено Українській Православній Церкві бути незалежною і самостійною в управлінні, «стала передумовою для повноцінного звершення Церквою спасительної діяльності в незалежній Українській Державі».

«Ми в цьому році відзначаємо восени 30-річчя Грамоти Святішого Патріарха Алексія, яка надала УПЦ статус незалежної та самокерованої Церкви з правами автономії, — зазначив Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній під час брифінгу для українських ЗМІ за результатами роботи Синоду. — Цей статус є тією платформою, на якій будується життя УПЦ».

Митрополит Антоній наголосив, що права, які має Українська Православна Церква, «є настільки широкими, що в деяких параметрах більші, ніж права деяких Автокефальних Церков».

Синод УПЦ закликав церковних науковців досліджувати історію Української Православної Церкви після 1990 року і доручив Київській духовній академії підготувати сучасний посібник з історії Православ’я на українських землях.

Попередній запис
Синод УПЦ позбавив сану двох кліриків Сімферопольської та Бориспільської єпархій
Наступний запис
«У нас не Майдан!», – у Гродненській єпархії переконують росіян, що просто співають про мир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее