1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В смт Іванків знову здійснюють рейдерську атаку на громаду УПЦ

В смт Іванків знову здійснюють рейдерську атаку на громаду УПЦ

Релігійну громаду Української Православної Церкви смт Іванків Київської області намагаються без відома парафіян перереєструвати в ПЦУ, повідомляє PavlovskyNews.

Днями на сайті Київської обласної адміністрації з’явилося повідомлення про те, що віруючі УПЦ з Іванкова нібито подали документи на перереєстрацію своєї релігійної громади. При цьому ані хтось із членів громади, ані настоятель ніяких документів в ОДА не подавали і переходити в ПЦУ не збиралися.

«В ОДА на офіційний запит відповіли, що ніяких звернень з приводу переходу від цієї громади УПЦ до них не надходило. Тоді звідки з’явилося повідомлення на сайті? В УПЦ нам відповіли, що це не проста помилка, а спроба таємно перереєструвати громаду і храм в іншу конфесію. Люди кажуть, що таким чином їх хочуть обманним шляхом перевести в ПЦУ», – повідомляє ресурс.

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов зазначив, що «такі таємні перереєстрації доволі важко відстежити, і про них, як правило, стає відомо вже постфактум, коли «нова громада» приходить відбирати храм у віруючих Української Православної Церкви».

Як повідомляють ЗМІ, спроби захоплення храму Різдва Пресвятої Богородиці в Іванкові тривають з початку 2019 року, коли ініціативна група місцевих жителів, які не є членами релігійної громади, провела імпровізовані збори про перехід в ПЦУ. До рейдерських атак долучилися також депутати сільради.

Попередній запис
ПЦУ, захопивши храм в Успенці, закрила його «на карантин»
Наступний запис
У Рівненській області відбудувалась ще одна громада УПЦ, що постраждала від рейдерів ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее