1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В селі Тельчі правоохоронці перебували при зрізанні замків з храму УПЦ

В селі Тельчі правоохоронці перебували при зрізанні замків з храму УПЦ

1 лютого 2019 року в селі Тельчі Маневицького району Волинської області був захоплений храм УПЦ. Як стало відомо кореспонденту СПЖ, вранці група людей прийшла до церкви з інструментами для злому і розкрила замки.

27 січня в селі провели збори територіальної громади, які очолив голова сільради Федір Світач. Під час голосування за «перехід» громади під юрисдикцію ПЦУ проголосувало нібито 230 осіб.

Настоятель храму Трьох святителів отець Віталій Іванків повідомив кореспонденту СПЖ про те, що в голосуванні брали участь люди, які давно не проживають у селі. За словами священика, є свідки некоректного зарахування цих людей у списки для голосування.

Отець Віталій також розповів, що під час голосування батьки ставили підписи від імені неповнолітніх дітей.

Клірик УПЦ зрозумів, що готують рейдерське захоплення храму. Він обійшов село і зібрав підписи парафіян на підтримку збереження юрисдикції УПЦ. За його словами, його підтримало 85 осіб.

“Вранці 1 лютого мені зателефонувала одна з мешканок села і сказала, що до храму йдуть якісь люди. Я поїхав на місце, там вже зібралася група з 47 осіб, а не заявлені 230, присутніх були тільки активісти ПЦУ. Вони влаштували на місці голосування, щоб написати акт, що вирішено розкрити замки», – поділився отець Віталій.

Священнослужитель повідомив, що все, що відбувається від початку до кінця фіксувала присутня поліція. Однак правоохоронці не зробили ніяких дій, щоб запобігти правопорушенню. Більше того, коли отець Віталій звернувся до представника керівництва районного відділу поліції, який є близьким родичем сільського голови, той відправив його за справедливістю до суду.

«Я наполягав, що ключі віддавати не буду, оскільки всі ці дії, починаючи від «зборів», протизаконні, вони суперечать нашому статуту. У відповідь почув від активістів тільки образи і запевнення, що їм достатньо «визнання Константинополя», щоб захопити наш храм», – зазначив настоятель.

Громада УПЦ села Тельчі цієї неділі змушена скасувати богослужіння, оскільки людям потрібно знайти тимчасове приміщення для здійснення літургії.

Протягом січня поточного року прихильники ПЦУ захопили храми канонічної Церкви в селах Красноволя і Нічогівка. Цими населеними пунктами керує та сама сільська рада, яка керує і селом Тельчі. Громада села Матейки, четвертого населеного пункту цього округу, намагається захистити свій храм від захоплення.

Попередній запис
Громада Богородчан висловила вірність УПЦ. Рейдери готують захоплення
Наступний запис
Епіфаній: Все відбувається мирно і спокійно, тільки поодинокі випадки провокує Московський патріархат

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее