1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В селі, де помер настоятель храму УПЦ, розкольники не розгубились та почали готуватися до захоплення

В селі, де помер настоятель храму УПЦ, розкольники не розгубились та почали готуватися до захоплення

У селі Михлин, що на Волині, щойно попрощалися зі спочилим настоятелем Різдво-Богородичного храму громади УПЦ протоієреєм Йосипом Стецяком. Цей чинник прибічники «Київського патріархату» вирішили використати з користю та захопити приміщення храму. Як повідомляє Волинська єпархія Української Православної Церкви, 4 квітня у селі Михлин Горохівського району розпочалася підготовка до захоплення місцевого храму УПЦ.

Місцеві віряни УПЦ висловили своє приголомшення тим, що  парафія ще не встигла проститись з новоспочилим настоятелем, коли храм став черговою мішенню відкритих дій розкольників.

«Село Михлин розташоване недалеко від сумнозвісного Угринова, де храм УПЦ було захоплено більше двох років тому. Землі, які належать місцевим мешканцям, орендує угринівський підприємець, депутат Волинської обласної ради Андрій Турак, він же – меценат «Київського патріархату» на Горохівщині та основний організатор нового міжконфесійного конфлікту на Волині. До складу Угринівської сільської ради Михлин не входить, однак вплив депутата тут не набагато менший», – йдеться в повідомленні сайту єпархії.

На місце настоятеля храму Різдва Богородиці села Михлин керуючим Волинською єпархією владикою Нафанаїлом тимчасово призначено клірика Свято-Покровського кафедрального храму міста Луцька Андрія Кузло.

Попередній запис
В Грибовиці “філаретівці” знову атакували хату священика УПЦ
Наступний запис
Молитва «Київського патріархату» привела до Петербурзького теракту – «священик» УПЦ КП Дедюхін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее