1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В РПЦ назвали правовим нонсенсом дарування статусу автокефалії розкольникам

В РПЦ назвали правовим нонсенсом дарування статусу автокефалії розкольникам

Голова ВЗЦЗ Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон заявив, що на Священному Синоді, котрий відбувся 14 травня 2018 року в Санкт-Петербурзі, усі ієрархи висловили підтримку УПЦ. Про це повідомляє Спілка православних журналістів з посиланням на сайт ВЗЦЗ МП.

Після засідання Синоду митрополит Іларіон констатував, що питання про створення Єдиної Помісної Церкви з ініціативи світської влади знаходиться поза церковно-канонічним полем.

«Про надання автокефалії подає клопотання світська влада України за підтримки розкольницьких, неканонічних спільнот, – йдеться у повідомленні ВЗЦЗ. – Церковний статус цих спільнот, котрі відділились від канонічної Української Православної Церкви, не визнається у світовому Православ’ї, тобто є нульовим. Священноначаліє канонічної Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм до Константинопольської Патріархії з даним питанням не зверталось. Неможливо допустити ухвалення рішень канонічної церковної влади на підставі ініціатив неканонічних спільнот або світської влади, втручання котрої до внутрішніх справ Церкви неприпустиме».

Створення «паралельної», при цьому такої, що отримала статус автокефальної, Церкви поза волею УПЦ, на території котрої це задумали, є церковно-правовим нонсенсом, – наголосив митрополит Іларіон.

Попередній запис
У Хмельницькій облраді будуть вирішувати, чи скаржитись на УПЦ до СБУ
Наступний запис
Собор Польської Православної Церкви відреагував на становище УПЦ в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее