1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В підпалах храмів УПЦ в столиці винні неоязичники

В підпалах храмів УПЦ в столиці винні неоязичники

Намісники Десятинного монастиря Пресвятої Богородиці УПЦ архімандрит Гедеон (Харон) і храму на честь Преображення Господнього, який знаходиться на Оболоні, протоієрей Олександр Проченко поділилися з глядачами «Духовного фронту» на «Першому Козацькому» думками про те, хто підпалює їхні храми.

«Саме цим займаються язичники. Є організація «Квітка папороті», яку очолює Толпига. Він називає себе бог, жрець і «педалює» цю ситуацію з підпалами храмів», – сказав архімандрит Гедеон. Також він підкреслив, що «буквально в 20 метрах від храму, щонеділі, спеціально після нашого богослужіння, збирається кілька язичників: на весь Київ 5-7 чоловік».

Протоієрей Олександр підкреслив, що підпали обох храмів були дуже схожі – розбите вікно і підкинута всередину баклажка з бензином. Парафіяни бачили одну й ту ж людину, що заглядала вечорами у вікна храмів.

Повідомляють священнослужителі, що палій намагався знищити найбільш цінні православні святині в храмах. При цьому, навмисне политий бензином чудотворний образ Пресвятої Богородиці Ніжгородської, при спробі підпалити Десятинний, зовсім не постраждав.

Коли злочинців виставляють героями, то це може привести до катастрофи в суспільстві: побачивши приклад безкарних паліїв, хтось може задатися питанням: «Чому б синагогу не спалити або мечеть?» – підсумував архімандрит Гедеон.

Нагадаємо, що в лютому депутати комісії Київської міськради з питань містобудування, архітектури та землекористування підтримали петицію язичника В’ячеслава Толпиги із закликом знести Десятинну церкву.

Примітно, що керівник громади язичників В’ячеслав Толпига увійшов в 2014 році до складу комісії з питань охорони культурної спадщини та культурних цінностей Громадської ради при Міністерстві культури України. І вже в 2017 році неоязичники вимагали знести пам’ятник Хрестителю Русі Володимиру Великому та скасувати герб Києва – символ християнства, «який зображає єврейського архістратига Міхаеля».

Попередній запис
Папа Франциск позбавив сану 9 греко-католицьких «монахів»
Наступний запис
Свідок захоплення храму УПЦ в Катеринівці розповіла про те, що деяких вже спіткало покарання за вчинок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее