1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В ПЦУ нагадали РПЦ про ігнорування Критського собору

В ПЦУ нагадали РПЦ про ігнорування Критського собору

Екс-ієрарх УПЦ Олександр Драбинко в ефірі UA: Українське радіо  згадав тему Критського собору 2016 року й звинуватив РПЦ в порушенні соборного і синодального управління Церкви.

«Немає процедури дарування автокефалії. Коли про це йшла мова, щоби впорядкувати саму форму і процедуру дарування автокефалії і пізнішого її визнання, – це мало відбутись в 2016 році на Криті. Цей візит і участь у випрацюванні цієї форми і процедури РПЦ і її сателіти проігнорували. Відповідно мені дуже так запали слова, здається, патріарха Варфоломія про те, що як можна когось звинувачувати в розколі, коли ти сам став порушником соборного і синодального управління, проігнорувавши запрошення і не приїхавши на всеправославну нараду церков. Тобто тут що сієш, те й жнеш. От така складається ситуація», – сказав Драбинко.

«Москва вважає, що в одному разі можна порушувати соборність і це буде правдою з її сторони, а коли щось подібне вона бачить з іншої сторони, то вона це називає неправдою. Це ненормальне явище, але яке притаманне взагалі московсько-кремлівській церковній політиці», –заявив екс-митрополит УПЦ.

Попередній запис
«Нічого не маємо проти церковнослов’янської», – ієрарх ПЦУ
Наступний запис
У с. Вапнярка суд скасував незаконну перереєстрацію громади УПЦ в ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее