1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Парубія нова тема – криваві диверсанти у монастирях УПЦ

В Парубія нова тема – криваві диверсанти у монастирях УПЦ

Путін використовує УПЦ як елемент розповсюдження ідеології «руського миру». Про це розмовляв голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі з екзархами Константинопольського Патріархату, повідомляє сайт телеканалу «Прямий».

«На жаль, при тому, що Україна має дуже гармонійні відносини між різними Церквами… ми бачимо, як одна з Церков, Церква Московського Патріархату, іноді поводиться не як Церква», – сказав спікер.

Він пояснив: «Я на початку агресії був секретарем РНБО. Перші диверсійні групи, котрі заходили в Україну, на жаль, отримували притулок у монастирях Московського Патріархату. Вдень вони вбивали наших громадян у Слов’янську, в інших куточках, а вночі з руками у крові ховались у цих монастирях. Путін використовує Церкву не як Церкву, а як інструмент агресії та елемент пропаганди», – продовжує Парубій.

Раніше глава українського парламенту збрехав про «підтримку Церквою Грузії української автокефалії», що змусило Грузинську Патріархію публічно спростувати його бачення бесіди з Главою ГПЦ у Тбілісі.

Попередній запис
Розпочався Синод Вселенського Патріархату: порядок денний не оголошувався
Наступний запис
Екзарх Фанару: Перед нами ще багато роботи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее