1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Оленівці С14 зрізали замки та захопили храм УПЦ: поліція заявила, що все у порядку

В Оленівці С14 зрізали замки та захопили храм УПЦ: поліція заявила, що все у порядку

У селі Оленівка Борзнянського району Чернігівської області прихильники ПЦУ та націоналісти з С14, незважаючи на спротив прихожан, захопили храм УПЦ. Більшість віруючих села була проти переходу до ПЦУ, прихожани оточили храм та намагались перешкодити радикалам, котрі приїхали до храму з метою зрізати замки або забрати ключі, розповів СПЖ секретар Ніжинської єпархії УПЦ о. Валерій Дашко.

Активісти, котрих на початку було небагато, біля 15 чоловік, погрожували застосувати силу, і прихожани, у підсумку, розійшлися по хатах.

Скориставшись цим, націоналісти «викликали підкріплення» з Ніжина: до храму прибули кілька автобусів з членами ПЦУ та С14. О 12:00 праворадикали зрізали болгаркою замки та захопили будівлю. Настоятель намагався зняти те, що відбувалось, на відео, але йому не дозволили.

15 січня в Оленівці тривали збори громади, на котрі прибуло біля 25 чоловік, що не є жителями Оленівки. Вони вимагали винести на голосування питання про перехід місцевої релігійної громади з УПЦ до ПЦУ. Сільський голова поставив питання на голосування, але з місцевих жителів його підтримали лише двоє, ще 24 голоси дали прибульці – прихильники ПЦУ, а у протоколі приписали ще 11 голосів.

«В Оленівці Борзнянського району закінчилась масова акція біля церкви, прихожани котрої 15 січня на зборах громади вирішили перейти з Руської православної церкви до Православної церкви України. Поліція забезпечила охорону громадського порядку на території храму, де перебували громадяни, жителі села та представники політичних організацій. Нині учасники зборів розійшлися», – повідомили у відділі комунікації  ГУНП Чернігівської області, пише УНН.

Попередній запис
Митрополит Павел про «зниклі ікони»: Влада не знає, що шукає
Наступний запис
«Ми самі знаємо, як Богу молитися» — селяни на Чернігівщині вигнали зі зборів чиновників, які агітували за перехід в «ПЦУ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее