1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Одесі прихильники УПЦ КП принесли до СБУ зняту зі свого храми табличку «ПЦУ»

В Одесі прихильники УПЦ КП принесли до СБУ зняту зі свого храми табличку «ПЦУ»

Громада Храму Різдва Христового Київського Патріархату принесла до Головного управління СБУ в Одеській області речовий доказ найманства – табличку, прикріплену на об’єкті культурної спадщини взамін тієї, що встановлювалась органами державної влади. Про це повідомила у себе на Facebook юристка УПЦ КП Неоніла Ткаченко.

Будівля храму, повідомляє вона, перебуває у користуванні громади УПЦ КП із 1998 року, згідно розпорядження голови Одеської обласної державної адміністрації від 19 травня 1998 року №  413/А-98, та використовується як культова споруда, що є власністю держави, і охороняється державою.

За договором на користування пам’яткою містобудування та архітектури  від 28 травня 1998 року передана повноважним органом державної влади – Одеською обласною державною адміністрацією – громаді УПЦ КП.

«Власники майна, яким є держава Україна, не ініціювали заходи забезпечення недоторканості і цілісності культової споруди перед організацією «Варта Міста», а інформація про ініціювання таких заходів від повноважних органів державної влади до громади Храму Різдва Христового  УПЦ КП не надходила.

Тому дії фізичних осіб, що заявляють себе організацією “Варта міста” , та, під виглядом охорони,  мають на меті застосування насильства, задля зміни власника, кваліфіковані як найманство», – заявляють в УПЦ КП.

Нагадаємо, 1 квітня ПЦУ захопила храм УПЦ КП в Одесі.

Попередній запис
Предстоятель Церкви Греції лягає на операцію
Наступний запис
У Кальнівцях освятили тимчасовий храм громади УПЦ, постраждалої від рейдерства ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.