1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Одеській області парафія визначила своєю юрисдикцією УПЦ КП

В Одеській області парафія визначила своєю юрисдикцією УПЦ КП

Приход у селі Капустянка Савранського району Одеської області може стати ще одним місцем сутичок прихильників Філарета та представників ПЦУ. Як зазначається на сторінці Одеської «єпархії» УПЦ КП у Facebook, парафія обрала своєю юрисдикцією УПЦ КП.

«Одесько-Балтське єпархіальне управління Української Православної Церкви Київського Патріархату ділиться з вами радістю. Сьогодні ще одна громада Святого Архистратига Михаїла села Капустянка Савранського району Одеської області перейшла в лоно Української Православної Церкви Київського Патріархату під омофор Преосвященнішого єпископа Никона», – йдеться у повідомленні (на фото).

Втім, двома днями пізніше на сторінці Одеської «єпархії» ПЦУ у Facebook з’явилось оголошення наступного обуреного змісту:

«Релігійна громада с. Капустянка Савранського району рішуче відреагувала на провокації з боку так званих “представників Київського патріархату”, зокрема, Никона (Юрія Граблюка), що представляється “єпископом УПЦ КП”. Прибувши до села, даний “єпископ” намагався провести збори, на яких планував ввести мешканців Капустянки в оману та протокольно оформити “перехід” громади до юридично неіснуючої релігійної структури. Віряни села, які перебувають канонічному лоні Православної Церкви України, своєчасно відреагували на подібні дії та попередили Никона про його особисту відповідальність щодо порушення ним прав мирян згідно чинного законодавства».

Попередній запис
В МОЗ не прийняли рекомендації департаменту Юраша щодо виходу парафій з карантину
Наступний запис
Єпископ ЕПЦ пригрозив міністру освіти Греції відлученням від Церкви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее