1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. В обмін на Томос Порошенко пообіцяв Фанару «об’єкти нерухомості»

В обмін на Томос Порошенко пообіцяв Фанару «об’єкти нерухомості»

Угода про співпрацю та взаємодію між Україною та Константинопольським патріархатом, підписане 3 листопада 2018 року в Стамбулі, свідчить, що в обмін на Томос про автокефалію ПЦУ Президент України Петро Порошенко пообіцяв сприяти придбанню «будівель, приміщень, інших об’єктів власності» представництвом Фанару в Україні. Копію документа, надану Адміністрацією Президента України, опублікували «Українські Новини».

«Відповідно до мети угоди Україна сприятиме придбанню відповідно до законодавства України представництвом Вселенського патріархату в Україні, а саме місією “Ставропігія Вселенського патріархату в Україні”, будівель і приміщень, інших об’єктів власності, необхідних для функціонування місії “Ставропігія Вселенського патріархату в Україні”», – йдеться у тексті угоди.

«Ознайомившись з підписаною угодою про співпрацю і взаємодію між Україною і Вселенським Константинопольським патріархатом, стає зрозуміла причина відмов АПУ надати його текст, – відзначають журналісти «Українських Новин»,  які звернулися до Адміністрації Президента з проханням надати копію підписаної угоди ще 4 листопада 2018 року. – Порошенку напередодні президентських виборів невигідно визнавати той факт, що ціною створення Автокефальної помісної православної церкви та отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ) стала передача державної власності у постійне безоплатне користування Вселенського патріархату».

 

Попередній запис
На Волині дві громади УПЦ після захоплення їхніх храмів моляться у хатах
Наступний запис
У Таращі активісти ПЦУ погрожують розправою вірянам УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее