1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Мінкульті сказали Шухевичу, що перераховувати святині УПЦ не будуть

В Мінкульті сказали Шухевичу, що перераховувати святині УПЦ не будуть

У Міністерстві культури України відмовили народному депутату ВРУ Юрію-Богдану Шухевичу у проведенні переобліку святинь УПЦ, повідомляє «Релігія в Україні».

За словами представника Мінкульту Ростислава Карандєєва, Міністерство відреагувало на запит народного депутата Шухевича тим, що звернулося до МВС з пропозицією провести ряд запобіжних заходів, щоб уникнути пошкодження, знищення та викрадення церковного майна та історико-культурних цінностей з релігійних споруд.

Депутат просив провести переоблік цінностей передусім у Свято-Успенській Почаївській лаврі, Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі.

Однак, як зазначив Карандєєв, «відомості про спроби вивезення культурних цінностей, що є складовими частинами Музейного фонду України, не надходили». І додав, що державні органи не мають права проводити облік та реєстрацію наявних історико-культурних цінностей, бо в Україні Церква відокремлена від держави (крім тих, які ставлять історичну цінність і були передані державою в користування релігійних організацій).

Нагадаємо, на розпорядження переоблікувати цінності у Почаївській лаврі в Мінкульті відповіли, що на баланс монастиря держава передала тільки споруди.

Попередній запис
Церковне протистояння в Україні – частина більш глобальних цілей, вважає експерт
Наступний запис
При створенні квазі-церкви в Україні будуть спроби переділу майна, – нардеп

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее