1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Києві представники Київського патріархату зайняли храм УПЦ, котрий знаходиться на території військової частини

В Києві представники Київського патріархату зайняли храм УПЦ, котрий знаходиться на території військової частини

Начальство окремого полку Президента України вирішило передати храм Архістратига Михаїла, відновлений громадою УПЦ, Київському патріархату. Про це повідомляє СПЖ. Зі слів настоятеля храму, 19 жовтня керівництво військової частини А-0222 окремого полку Президента України повідомило його про те, що на його місце призначено капелана Київського патріархату.

Архімандрит Лука (Вакарчук) розповів, що з 2010 року він разом із ще одним кліриком займався окормленням військовослужбовців окремого полку Президента і всіляко допомагав військовій частині. Більш того, саме громада УПЦ відновлювала будівлю зруйнованого храму, на місці якого було звалище.

«Ми завжди надавали допомогу військовій частині, а коли сталася Революція Гідності, то громадські організації і народні депутати почали постійно писати листи в СБУ, МВС, про те, що на якій підставі “агент Кремля” може перебувати у частині, – розповідає отець Лука. – Протягом чотирьох років був тиск не тільки з боку сторонніх осіб, а й з боку Генерального штабу».

Результатом цього тиску, за словами священика, стало те, що в кінці жовтня був призначений на штатну посаду «капелан» Київського патріархату. Сталося це після того, як змінилося керівництво полку.

«Мені відразу командир частини сказав, що є новий капелан і ваших послуг ми більше не потребуємо, – зазначив отець Лука. – Другим священиком у храмі був отець В’ячеслав, який майже три роки провів в АТО, в гарячих точках і, незважаючи на це, його кандидатуру навіть не розглядали. Генеральний штаб давав вказівки, щоб наші священики не допускалися до особового складу».

Священик зазначив, що сама будівля перебуває у власності МВС. При цьому прихожани забрали все своє церковне майно і роздали у храми УПЦ, які будуються.

«Люди плакали, адже стільки праці. Коли ми починали відновлювати храм, то вивезли 11 вантажівок сміття. Там було звалище. Тому, безумовно, зі сльозами і скорботою все це сприйняли», – зазначив отець Лука.

Попередній запис
Томос будуть «надавати» ще не раз до виборів, – політолог
Наступний запис
Сайт Президента України збрехав про «підтримку фінами» української автокефалії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее