1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. В Запоріжжі влада залучила до хрещення сиріт «єпископа» УПЦ КП, котрий забрав приміщення в дітей-інвалідів

В Запоріжжі влада залучила до хрещення сиріт «єпископа» УПЦ КП, котрий забрав приміщення в дітей-інвалідів

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ Лука (Коваленко) виступив з різкою критикою рішення місцевих чиновників про те, що хрестити дітей з сиротинців будуть представники УПЦ КП. Про це пише Інформатор.

Свою думку про наміри служби у справах дітей митрополит оприлюднив на сайті Запорізької єпархії, де також виклав документ, в якому адміністрація Запоріжжя оповіщає відповідних чиновників про запланований на 22-25 листопада дитячий фестиваль мистецтв, під час якого і має відбутися хрещення.

«У зазначеному документі, направленому службою у справах дітей Запорізької ОДА директорам обласних закладів соціального захисту дітей, рекламується Міжнародний фестиваль мистецтв “Дивосвіт”, що проходить за підтримки релігійної організації, центр управління якої з недавнього часу знаходиться в Туреччині – “Запорізької єпархії УПЦ КП” і особисто “єпископа” Фотія», – пише владика.

«З особливою радістю повідомляється, що зазначений підопічний Стамбула зробить “надзвичайну подію”, а саме охрестить дітей з дитячих будинків в храмі-музеї на Хортиці! Що ж, подія дійсно унікальна, особливо тим, що у неопалюваному приміщенні служитель культу з іноземною юрисдикційною приналежністю і сумнівною благодатністю, а правильніше сказати – безблагодатністю, хоче зробити дійство, яке буде схоже на православне Таїнство Хрещення, над беззахисними дітьми, за яких будуть вирішувати залежні від влади люди», – додав митрополит.

Найпоказовіше у цій ситуації те, що на вимогу Запорізької єпархії Київського патріархату в місті забрали приміщення в центру для розвитку дітей з особливими потребами, повідомляє Gazeta 15 серпня 2017 року.

Попередній запис
У РПЦ сподіваються, що епопея з Томосом поставить крапку в політичній кар’єрі Порошенка
Наступний запис
Предстоятель Албанської Церкви: Необхідно шукати компромісне рішення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее