1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Житомирі правоохоронці обшукали житло настоятеля кафедрального собору УПЦ

В Житомирі правоохоронці обшукали житло настоятеля кафедрального собору УПЦ

3 грудня 2018 року в будинку настоятеля Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору Житомирської єпархії УПЦ протоієрея Сергія Грицаюка правоохоронні органи провели обшук. Правоохоронці планували знайти друковану продукцію, зміст якої може розпалити міжконфесійну ворожнечу.

Отець Сергій розповів Спілці православних журналістів, що слідчий і представники поліції шукали в його квартирі друковану продукцію та інші носії інформації, зміст яких здатний розпалити міжрелігійну ворожнечу. Правоохоронці повідомили клірику УПЦ, що він проходить у справі як свідок.

Згідно з текстом постанови про проведення обшуку, його метою є «пошук і вилучення друкованої продукції (газети, листівки з елементами агітаційного змісту, які можуть призвести до розпалювання міжконфесійної ворожнечі), а також комп’ютерну і копіювальну розмножувальну техніку, поліграфічну техніку і апаратуру, USB-накопичувачі і оптичні диски, чорнові записи, в тексті яких містяться висловлювання, що ображають почуття громадян, прихильників і послідовників різних вірувань, релігій і конфесій у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, що розпалюють релігійну ворожнечу і ненависть».

У ході обшуку у протоієрея Сергія вилучили комп’ютер, два телефони, USB-накопичувачі і записну книжку.

Попередній запис
Митрополит Сарненський і Поліський Анатолій прокоментував отримання президентської нагороди
Наступний запис
Порошенко заявив, що «перший стане на захист храмів УПЦ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее