1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Елладській Церкві почали розглядати позицію УПЦ по автокефалії

В Елладській Церкві почали розглядати позицію УПЦ по автокефалії

12 червня 2018 року в приміщенні Афінської Архієпископії відбулась зустріч Блаженнішого Архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма ІІ з учасниками паломницької поїздки православної молоді України до Греції. Очільник делегації єпископ Баришівський Віктор (Коцаба) передав Предстоятелю Елладської Православної Церкви позицію Синоду УПЦ щодо «надання Томоса про автокефалії Церкві в Україні». Про це повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Ієрарх УПЦ передав Предстоятелю переклад на грецьку мову Синодального документу, у котрому висловлена офіційна позиція Української Православної Церкви з приводу того, що відбувається.

Як і на зустрічі з Константинопольським Патріархом Варфоломієм, Архієпископ Афінський відповів, що Елладська Православна Церква буде ретельно вивчати це питання, але воно є дуже складним і потребує тривалого часу для вивчення.

Крім того, єпископ Баришівський Віктор передав Архіпастирю ЕПЦ запрошення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія направити представників Помісної Церкви на святкування 1030-річчя Хрещення Русі до Києва.

Нагадаємо, 25 травня 2018 року Священний Синод УПЦ прийняв рішення, у котрому констатувалось, що політичні втручання ззовні до справ Церкви не призводять до позитивних результатів.

Попередній запис
Митрополит Іларіон: Кому будуть вручати Томос, якщо він вже написаний?
Наступний запис
В УПЦ попередили, що прихід Константинополя в Україну законсервує розкол на століття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее