1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Грибовиці “філаретівці” знову атакували хату священика УПЦ

В Грибовиці “філаретівці” знову атакували хату священика УПЦ

 4 квітня, в будинок протоієрея Ігоря Маргіти, настоятеля Свято-Покровської громади УПЦ села Грибовиця, що знаходиться на Волині, знову прибули співробітники БТІ. Їм вдалося виміряти будівлю тільки зовні, адже для проведення внутрішніх вимірів їм знадобилася згода зареєстрованих мешканців, якої ті не дали.

До того ж, як повідомляє кореспондент СПЖ, місцева влада також викликала до оселі священика наряд поліції, який повинен був допомогти їм потрапити в приміщення. У відповідь, священнослужитель також викликав правоохоронців для того, щоб убезпечити своє житло.

Нагадаємо, що навколо спірного житлового об’єкта розгорається черговий скандал. У цьому приміщенні з осені 2015 року молиться місцева громада УПЦ, і тут же зареєстрована і проживає сім’я православного священнослужителя. Будинок і земля під ним не приватизовані: до початку міжконфесійного конфлікту настоятель громади УПЦ встиг оформити для неї право користування на ділянку під храмом – пам’ятником архітектури.

Громада «Київського патріархату», зареєстрована тут за місяць до захоплення храму, має величезний вплив на представників місцевої влади, яка сліпо слідує її інтересам. Тому вже робилося стільки спроб виселення сім’ї протоієрея з власного будинку. Ось і зараз, швидше за все, представники БТІ приходили тому, що сільрада планує оформити право власності на суспільну нерухомість на новоспечену громаду УПЦ КП.

Попередній запис
Фанар ніколи не дасть автокефалію українській церкві – експерт
Наступний запис
В селі, де помер настоятель храму УПЦ, розкольники не розгубились та почали готуватися до захоплення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее