1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Борисполі триває суперечка через Всеукраїнський хресний хід

В Борисполі триває суперечка через Всеукраїнський хресний хід

Частина мешканців Борисполя на чолі з деякими депутатами міськради хочуть заборонити прохід Всеукраїнської Хресної ходи через своє місто. Відповідна петиція №000004 про заборону проходу Хресного ходу УПЦ через Бориспіль з’явилася на сайті міськради. Чиновники також ініціюють заборону можливості віруючим залишитися в місті на ночівлю. Ініціативу держслужбовців на сьогодні підтримало біля 150 людей.

На противагу Благочинний Першого Бориспільського благочиння, протоієрей Георгій Носач повідомляє про те, що віруючі міста Бориспіль та інших міст і сіл Бориспільського району передали меру Анатолію Федорчуку звернення про дозвіл пройти Всеукраїнській Хресній ході через райцентр. На 150 аркушах вже підписалися 3 749 осіб та збір підписів ще не завершено.

 «Всього за два дні нам вдалося зібрати велику кількість підписів небайдужих віруючих людей, з них віруючих з самого Борисполя підписалося вже понад 1 200 чоловік. Решта – православні з району. Причому збір підписів все ще триває», наголошує отець Благочинний. 

Окрім того, на сайті Бориспільської міської ради розміщено петицію в підтримку Всеукраїнської хресної ходи за мир в Україні, яка 25 липня буде проходити через місто Бориспіль.

Попередній запис
Звернення Священного Синоду УПЦ 2008-го року до патріарха Варфоломія в контексті сучасних обставин
Наступний запис
Український суд знову визнав безпідставність зазіхань розкольників на храм УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее