1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. В Болгарській Церкві назвали рішення Константинополя таким, що не відповідає канонам Православ’я

В Болгарській Церкві назвали рішення Константинополя таким, що не відповідає канонам Православ’я

Член Священного Синоду Болгарської Православної Церкви митрополит Ловчанський Гавриїл зазначив, що проблеми, які виникли, повинен вирішувати Всеправославний собор, а рішення синоду Константинопольського Патріархату щодо українського питання не відповідає церковним канонам. Про це 12 жовтня 2018 року заявив ієрарх Болгарської Православної Церкви, митрополит Ловчанський Гавриїл, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на ТАСС.

«Я не встиг глибоко ознайомитися з рішенням синоду Константинопольської Патріархії, але вже зараз видно, що це рішення не канонічне. Знімати покарання з розкольників може тільки та церква, яка його наклала, тобто Руська Православна Церква. А зараз може виникнути прецедент і всі розкольники світу без виправлення зможуть отримати прощення, а це ніяк не корисно. Церковне покарання накладається для того, щоб людина покаялася і виправився, а якщо для його скасування нічого цього не потрібно, то від покарання немає ніякої користі»,— зазначив митрополит Гавриїл.

«Вважаю, що необхідно зібрати Всеправославний собор, щоб вирішити проблеми, які виникли, а то справи підуть дуже погано і в Церкві відбудеться розкол. Спаси нас Господь від цього», — сказав владика.

Митрополит Гавриїл підкреслив, що «визнає в Україні тільки одну Церкву, ту, яку очолює Митрополит Онуфрій».

Нагадаємо, раніше члени Священного Синоду БПЦ — митрополит Ловчанський Гавриїл, митрополит Варненський і Великопреславський Іоанн, а також митрополит Відинський Даниїл — виступили із заявою про дії Константинопольської Патріархії в Україні, які охарактеризували «як небезпечні» для єдності Православ’я.

Попередній запис
Зняття анафеми з розкольників – фейковий крок Фанару, – ієрарх УПЦ
Наступний запис
Фанар вважає Філарета простим єпископом без кафедри, – архієпископ Іов (Геча)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее