1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. В АПУ ховають від журналістів деталі угоди Порошенка зі Вселенським Патріархом

В АПУ ховають від журналістів деталі угоди Порошенка зі Вселенським Патріархом

В Адміністрації Президента приховують деталі угоди про співпрацю, котру підписали Петро Порошенко та Вселенський Патріарх Варфоломій 3 листопада 2018. Про це пишуть «Українські новини».

Зокрема, АПУ відмовилась у відповідь на журналістський запит надати копію угоди про співпрацю між Україною та Вселенським Патріархатом протягом 5 робочих днів, як цього вимагає законодавство.

У відповіді виданню Адміністрація Президента, посилаючись на ч. 4 ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», переносить термін розгляду запиту до 20 робочих днів. Зазначається, що це максимальний допустимий термін розгляду подібного інформаційного запиту. Щоправда, у таких випадках закон передбачає обов’язкове обґрунтування необхідності такого продовження. Крім того, згідно з законом, продовження терміну розгляду можливе, коли запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних.

АПУ у відповіді на журналістський запит не уточнює, якою зі вказаних норм закону вона керувалась, відповідаючи журналістам.

Попередній запис
Прес-секретар Президента України розповів про «російський сценарій»
Наступний запис
Суд призупинив розгляд справи про Десятинний монастир

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее