1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Вітальне слово Предстоятеля Польської Церкви зачитали на конференції в Одесі

Вітальне слово Предстоятеля Польської Церкви зачитали на конференції в Одесі

Спадок Святої Гори Афон, котра протягом століть збирала і продовжує збирати подвижників з усього світу, має неоціниме значення в історії та культурі всіх православних народів, йдеться у вітанні Предстоятеля Польської Православної Церкви, зачитаному 20 липня 2019 року на відкритті міжнародної науково-богословської конференції, що приурочена до 170-ліття від дня народження та 25-ліття прославлення преподобного Гавриїла Афонського та Одеського чудотворця. Повний текст вітального слова Митрополита Варшавського і всієї Польщі Сави опублікований на сайті Міжнародного інституту афонської спадщини.

«Афонська спадщина в історії і культурі всіх православних народів неоцінима, – вказав ієрарх у своєму зверненні до учасників форуму. – Монахи-афоніти походять з усіх континентів світу. Через всі століття Свята Гора Афон збирала та збирає з різних країн світу бажаючих подвизатись у чернечому чині».

Митрополит Сава наголосив, що одним з таких подвижників є преподобний Гавриїл Афонський і Одеський чудотворець, котрий з 1887 року керував Свято-Іллінським скитом на Афоні, і «завдяки його старанням дотепер можемо молитись у чудовому соборі, розташованому на Афонському півострові».

«Чернечий подвиг, пов’язаний з самітництвом, тишею та молитвою, триває на Святій Горі Афон з давніх-давен до наших днів, будучи джерелом духовної сили для багатьох сучасників. Об’єднуюча всіх подвижників молитва служить для багатьох втіхою та засобом вирішення життєвих проблем. Особливо сьогодні, в епоху безчинства духовного, її потребує віруюча людина та суспільство. Слава Богу, що люди Церкви про це говорять», – зазначив Предстоятель Польської Церкви.

«Церква проявляє свою діяльність також у тихій Іісусовій молитві, котра знаходить особливе місце у чернечому житті, і суттєво оберігає багатство культурних, духовних та релігійних цінностей для розвитку сучасного суспільства», – резюмував Блаженніший Сава, побажавши усім учасникам конференції присутності духу миру та любові й Божого благословення.

Попередній запис
Епіфаній: ПЦУ заснована в часи Хрещення Русі
Наступний запис
Філарет повідомив, що чутки про його старезність перебільшені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее